Volnočasové centrum BOSA

Krátký popis projektu

Záměrem projektu bylo rekonstruovat budovu bývalé mateřské školy na ulici Ostopovická a vytvořit zde volnočasové centrum využitelné širokým spektrem občanů Bosonoh od těch nejmenších po nejstarší.

Cíl projektu

Zrekonstruovat budovu bývalé školky a vytvořit zde životaschopné volnočasové centrum.

Obsah a rozsah projektu

Zajištění projektu od fáze projektu, přes samotnou rekonstrukci až po zajištění provozu centra.

Přínos projektu

  • Místo pro volnočasové aktivity všech skupin obyvatel Bosonoh.
  • Částečné vyřešení hlídání malých dětí, které se nepodařilo umístit ve školce.

Současnost

Projekt byl úspěšně zrealizován.

Rozpočet

Rozpočet projektu byl 7 mil. Kč.

Historie

  • Přípravy projektu započaly v roce 2007. 
  • Po příslušných procedurách byla zpracována architektonická studie.
  • Následovalo vypsání výběrového řízení na projektanta (řešil Investiční odbor MMB).
  • Podařilo se zajistit financování projektu z ROP JV (přes IPRM).
  • Byl vytvořen projekt rekonstrukce.
  • Proběhlo výběrové řízení na realizátora rekonstrukce.
  • Proběhla samotná rekonstrukce.
  • Proběhlo výběrové říení na provozovatele centra.
  • V roce 2012 bylo centrum uvedeno do provozu.

Video z pořadu Sama doma (ČT 1) s představením projektu

Místo realizace

Ostopovická 29, Brno 642 00

Fotografie

Původní stav objektu

Průběh rekonstrukce objektu

Fotografie ze dne otevřených dveří

Televizní reportáže 2014

Centrum Bosa - Integrované centrum volného času

B-TV | Vlna z Brna

Vytvořeno 13.8.2012 18:28:47 - aktualizováno 26.1.2021 13:21:13 | přečteno 43x | ernest